شناسایی محوطه‌های تاریخی دوره‌های اشکانی و اسلامی در سد قشلاق صحنه/ سفال‌های جیلینگی در منطقه کشف شد

برنامه بررسی و شناسایی باستان‌شناسی حوضه آبگیر سد قشلاق صحنه، کرمانشاه به شناسایی و مستندنگاری محوطه‌هایی از دوره‌های تاریخی، به ویژه اشکانی و اسلامی منجر شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، شقایق هورشید سرپرست هیات باستان‌شناسی 11 دی 1401 با اعلام این خبر و با اشاره به اینکه محدوده بررسی حوضه آبگیر سد مخزنی قشلاق صحنه در استان کرمانشاه، شهرستان صحنه، دهستان خدابنده‌لو است، گفت: سد قشلاق از نوع خاکی با هسته رسی است که با طول تاج 355 متر، ارتفاع 64 متر از بستر رودخانه قشلاق (مریم‌نگار) و با حجم مخزن 50 میلیون متر مکعب آب با بیش از نود درصد پیشرفت در ساخت، احداث شده است.

کارشناس پژوهشکده باستان‌شناسی افزود: بر اساس توافقات به عمل آمده مابین پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری و آب منطقه‌ای استان کرمانشاه، هیات باستان‌شناسی به منظور بررسی و شناسایی باستان‌شناسی حوضه آبگیر این سد به منطقه اعزام شده‌اند که در طی مراحل اولیه این بررسی تاکنون محوطه‌هایی از دوره‌های تاریخی، به ویژه اشکانی و اسلامی شناسایی و مستندنگاری شده است.

به گفته این باستان‌شناس، اغلب محوطه‌های شناسایی شده شامل استقرارهای موقت بوده که در سطح آنها نمونه سفال‌های تاریخی از جمله سفال شاخص اشکانی جیلینگی (کلینکی) و اسلامی مشاهده می‌شود.

او تصریح‌ کرد: در این حوضه دو روستای کنگرشاه و قشلاق نیز وجود دارد که در حال حاضر روستاییان در آنها ساکن هستند و این فرصت مناسبی برای جمع‌آوری اطلاعات مردم‌شناسی منطقه در اختیار تیم بررسی قرار داده است.

هورشید با بیان‌اینکه اهالی روستای قشلاق لر زبان و از طایفه سوری هستند و از لرستان به این منطقه کوچانده شده‌اند، اظهار کرد:  اهالی روستای کنگر‌شاه از طوایف لر و لک هستند که به گویش‌های لری، لکی و کردی صحبت می‌کنند.

سرپرست هیات باستان‌شناسی با اشاره به اینکه، با آبگیری سد قشلاق صحنه هر دو روستا نیز همراه با محوطه‌های شناسایی شده به زیر آب خواهند رفت، افزود: در حال حاضر این بررسی علی‌رغم فصل سرما و بارندگی و مشکلات ناشی از آن با استفاده از روش پیمایش فشرده در حال انجام است.

انتهای پیام/

 

انتهای پیام/

کد خبر 14011011330366

برچسب‌ها